jump to navigation

Videojocs d’acció per millorar la visió nocturna marzo 30, 2009

Posted by Kehos in Curiositats, Medicina, Videojocs.
trackback

Sí, sí, ho heu llegit bé, no és cap broma. Avui llegint La Vanguardia ho he vist: un estudi de les universitats de Rochester (EE.UU.) i Tel Aviv (Israel) va presentar aquesta conclusió a la revista Nature Neuroscience, en el que deien que les persones que juguen a jocs d’acció de l’estil Call of Duty o Unreal Tournament tenen, després d’un cert temps de joc, una millor visió a l’obscuritat, capacitat que es va perdent amb els anys.

Es veu que les persones que són habituals en aquest tipus d’entreteniment demostren una millor sensibilitat al contrast de la llum. A més de l’estudi entre persones que juguen i altres que no, es va procedir a una segona fase on es va fer provar a una quantitat de gent el Call of Duty 2 i el Unreal Tournament 2, mentre que a unes altres se les feia jugar als Sims 2. Després de 50 hores jugades a la llarga de 9 setmanes, les que havien estat provant els jocs d’acció havien millorat la seva sensibilitat en un 43%, mentre que les altres no havien modificat aquesta capacitat. Al cap d’uns mesos es van repetir els experiments i els resultats es mantenien.

Segons les conclusions, la millora de la sensibilitat es deu a l’esforç del cervell per voler interpretar millor la informació que rep. Sense dubte, és ben curiós el que es pot trobar al diari últimament.

Fi de la transmissió, que la Força us acompanyi.

Anuncios

Comentarios»

1. alexito4 - marzo 31, 2009

I després diuen que els videojocs van malmaent per la gent… el que s’ha de sentir.
No fan falta estudis per demostrar que jugar a un videojoc requereix una gran activitat cerebral! I això vulguis o no vulguis va bé, que n’hi ha molts que no activarien el cervell si no fos pels jocs.

mec moc 😉


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: